Млади специалисти се дипломираха в УМБАЛ Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:07 / 14.07.2023
849
Още млади лекари преминаха успешно годините специализация в УМБАЛ Бургас и се дипломираха като специалисти. Шестима медици взеха дипломите си след юнската сесия. Те продължават да работят в клиниките и отделенията, в които премина тяхното обучение.

Новите млади специалисти са д-р Цветелина Григорова (УНГ-болести), д-р Анелия Кардашева и д-р Светлозара Георгиева (педиатрия), д-р Жени Ангелова (АГ), д-р Дияна Албелтажи (нефрология) и д-р Нана Велкова (трансфузионна хематология).

УМБАЛ Бургас е база за обучение на специализанти вече няколко десетилетия. Преди да стане университетска болница, като единствено лечебно заведение в региона (Окръжна болница), тя е дала знания и умения на стотици лекари, които продължават своята практика освен в Бургас, в страната и света. Поколения медици са стартирали своята кариера именно оттук.

В момента в болницата се обучават над 50 специализанти. Свободните места се обявяват минимум два пъти годишно, като интерес към тях проявяват лекари от цялата страна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли дюни край къмпинг "Каваци - Север"? Четири комисии проверя...
Бургазлии, ето защо е важно да използваме кафявите кофи за боклук...
Стартира първата здравно-обучителна програма по първа помощ в Бур...
Нови съквартиранти в Зоопарк Бургас
Временна организация на движението на ул. "Чаталджа"
Вендинг автомати в Бургас под атака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).