Младежи от Бургаскo се включиха в националната кампания срещу трафика на хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 18.10.2012
1151
Младежи от областната структура на МГЕРБ-Бургас отбелязаха 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора, като се включиха в мащабна национална кампания. Те раздадоха информационни брошури във всички общини в областта, а акцията стартира точно в 11 часа. В рамките на инициативата гражданите бяха запознати какво точно престъпление представлява "трафика на хора" и кои са най-важните начини за превенция. В Бургас представители на МГЕРБ раздадоха брошури на ул. "Александровска" и бул. "Богориди" в района на Часовника. Във всички останали общини от Бургаска област инициативата протече по централните улици и пред кметствата на населените места.

"Инициативата цели да насочи вниманието на гражданите към този сериозен проблем. 18 октомври се отбелязва на европейско ниво и ние също се включихме в националната кампания. Хората трябва да са информирани, това е един от най-добрите и сигурни начини за избягване на рискови ситуации. Трябва да говорим открито за трафика на хора и активно да насочим усилията си срещу този глобален проблем", коментира областният лидер на МГЕРБ Тодор Йосифов.

Националната информационна кампания, посветена на 18 октомври, се осъществява съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, чийто председател е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).