Минко Кавалджиев: Военноморска база има с какво да се гордее

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:21 / 15.12.2009
607
„Личният състав на базата е изключително мотивиран да решава задачите, които гарантират сигурността на държавата ни, също така и по отношение на ЕС и НАТО", каза заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев по време на тържествата за 65-та годишнина от създаването на Военноморска база - Бургас. „Надявам се, че с тази славна история, която имат, те ще продължат със същия ентусиазъм, същото себеотрицание, да решават тези задачи и да допълват летописа на Военноморска база - Бургас. Те наистина имат с какво да се гордеят, аз съм уверен, че имат и в бъдеще какво да покажат", каза още вицеадмирал Минко Кавалджиев.

Командващият Военноморската база комодор Георги Мотев поздрави целия личен състав на базата с днешната годишнина, като пожела на всички много здраве, късмет и по стар моряшки обичай попътен вятър и седем фута под кила.

Тържествата за годишнината на Военноморска база - Бургас започнаха с ритуал по вдигане на военноморския флаг. Участниците в честването поднесоха и венци и цветя пред паметника на загиналите моряци. За годишнината беше открита представителна плоча - лого на Военноморската база. Инициативата за поставянето й на входа на базата, който се намира на международния път Е-87, е на командването и личния състав на Военноморска база - Бургас и под егидата на областния управител Константин Гребенаров.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).