Министърът на здравеопазването откри новото инфекциозно отделение на бургаската болница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:57 / 12.04.2013
944
Министърът на здравеопазването от временното правителство проф. д-р Николай Петров откри новото инфекциозно отделение на бургаската болница. Стойността му е 1 400 030 лв., от които по-голямата част са средства на здравното министерството, а финансирането от страна на община Бургас- 100 000 лева. В старата сграда на инфекциозното отделение след ремонтирането ще бъде преместен Спешния център, съобщи кметът на община Бургас Димитър Николов. На церемонията присъства и д-р Пламен Цеков, директор на НЗОК.

Новото Инфекциозно отделение е изпълнено по всички европейски стандарти - от настилките до мониторите и панелите над всяко легло. Засега то е единственото подобно в цялата страна. Монтирана е и сигнализационна система, чрез която болните имат постоянна връзка с медицинския персонал Отделението има 30 легла за деца и възрастни, както и интензивен сектор.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).