Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Министърът на образованието подкрепи създаването на открито зелено пространство за изнесени обучения в бургаски университет
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 24.06.2024Коментари (0)1296
По повод Шестата научно-практическа конференция "Образование за бъдеще – приемственост и перспективи“ и Майсторски клас "Академия за директори“, проф. д-р Галин Цоков посети Университет "Проф. д-р Асен Златаров“. За поредна година Департаментът за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти, ръководен от доц. д-р Красимира Димитрова, събра на едно място представители на всички степени на образованието.

Засегнато, още по време на приветствията, беше развитието и усъвършенстването на така нужните умения на бъдещето, а именно повишавате на компетенциите и емоционалната интелигентност. Изграждането на общности, обединяването на структури и постоянното поддържане на социални контакти е неизменна част от визията на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“. Доказателство за това е и откритият през април, тази година, Студентски център, който по думите на ректора на висшето училище е "истинско бижу“, представено в платформата му.

Именно в споделеното студентско  пространство, изградено изцяло с доброволен труд, завърши и първият ден от конференцията.

В дружелюбен разговор беше представен и най-новият проект, допълващ цялостната концепция на място-обединител за развиване на научна и художественотворческа дейност, представяне на иновативни идеи, стимулиране на спортна дейност, провеждане на открити уроци и др. Проф. Галин Цоков, проф. Христо Бозов, доц. Красимира Димитрова и Десислава Комунова - председател на Студентския съвет разгледаха идейния проект, обхващащ огромна зелена площ, непосредствено до Студентския център. Същият беше разработен от висококвалифицирания екип на д-р Милен Врабевски, член на Съвета на настоятелите на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, напълно безвъзмездно. Разписаната идея, представлява изграждане на три модерни беседки, амфитеатър, спортна зона, пейки и алеи. Зеленото пространство ще бъде захранено, разбира се, единствено със зелена енергия, съхранявана в батерии.

Осъществяването на проекта ще укрепи и затвърди комуникацията между различните образователни структури като ги обедини, защото пътят към създаването на качествено обучение е един – общ.

Престижното събитие се провежда в рамките на 3 дни на територията на красивия морски град. Обединяващият форум цели подпомагане развитието на образователната система, чрез представяне на добри практики, методи и изследвания в обучението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
Избор на нов български патриарх
Масови протести срещу цените на горивата
Катастрофи в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: