Минимални са шансовете концесионерът на къмпинг "Градина" да е оцелял

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:49 / 20.06.2011
1582
Шансът концесионерът на къмпинг "Градина" Виктор Боянов, който вчера е влязъл с джет в района на къмпинга да е оцелял е минимален, каза кап. Живко Петров, директор на "Морска администрация Бургас. Сигналът за изчезването на мъжа е бил подаден на телефон 112,а от там и на центъра на "морска администрация" във Варна, който е за цялото крайбрежие.

Той води спасителната операция в което се включват и "Гранична полиция" и "Гражданска защита". Джета е намерен, но за съжаление не и човека. "До колкото знам той е бил без спасителна жилетка. Още веднъж се потвърждава, че човек когато сам не се грижи за здравето и живота си след това трудно може да му се помогне. Най-вероятно е паднал по някакъв начин от джета и като е бил без жилетка ситуациите някога завършват недобре", каза кап. Петров.

По думите му спасителната операция ще продължи с огледи, защото е явно, че човека след близо 24 часа ако беше жив щеше да е излязъл някъде и да бъде намерен. Той обясни че спасителната жилетка е именно с цел именно ако човек падне от джет и вследствие на високата скорост загуби съзнание и ориентация , спасителната жилетка да го задържи на повърхността, но Боянов не е носил такава.

На въпрос дали джета е бил регистриран в Морска администрация директорът й в Бургас посочи, че още не е ясно и предстои оглед. Кап. Петров посочи че 260 е броят на регистрираните в администрацията в Бургас джетове към момента.

"Най-вероятно изкачат и други, на които собствениците им не се появяват да ги регистрират.Из залива карането на джет се извършва свободно просто от зоната за къпане трябва да излязат по коридор и там могат да карат открито. Този сезон към момента няма санкционирани джетове има санкционирани лодки, които проверяваме. Миналия сезон имаме санкционирани 6 или 7 за нарушаване на режима на наредбата за водните бази. Има и двама санкционирани просто полицията ги бе заловила още по пътя с колесар именно за нерегистрирани джетове и пращат уведомлението при нас, за да извършим проверка и регистрация, а ние регистрираме и налагаме санкцията за забавяне на регистрацията", каза капитан Петров.

Той обясни също, че за неползване на предпазни средства като спасителна жилетка, следи фирмата която отдава джетове под наем, но има частни джетове, които няма фирма и може би инцидента с Боянов е именно такъв, защото на плажа на "Градина" няма регистрирана зона за предлагане на водно-атракционни услуги. Т.е вероятно Боянов е влязъл с личен джет, но все още не е установено с точност. Когато е за лични нужди и джета не се отдава на хора срещу заплащане не е нужно да има зона, тя е изискуема за предлагане на водно атракционни услуги срещу заплащане.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).