Международни одитори влизат в МБАЛ Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:14 / 24.08.2009
472
Международни експерти ще правят одит на бургаската болница. Те ще проверяват всички дейности и документи касаещи консумативи, медикаменти, договори с фирми доставчици и строителни фирми. От своя страна МЗ ще посочи и българската одиторска фирма, която да прегледа цялата документация на болничното заведение. Това стана ясно по време на среща на новия прокурист на МБАЛ доц. Стефан Станчев с народният представител от Бургас д-р Галина Милева.

„Ще търсим нарушения по Закона за обществените поръчки, както и установяване на неизгодни сделки за дружеството", каза доц Станчев, който е специалист по ортопедия и травматология в университетската болницата в Стара Загора. По думите му сред основните приоритети на новото ръководство на болницата ще бъде борбата с корупцията и нерегламентираните плащания, както и устройството на територията на здравното заведение.

В управленската програма на прокуриста влиза откриването на отделение за инвазивна функционална кардиология, отделение по спинална хирургия, отделение за сърдечно-съдова хирургия, отделение по изгаряния и пластична хирургия, възстановяване на отделението по съдова хирургия, както и оптимизиране работата на отделението по нефрология и хемодиализа. Ще бъде открит регионален център за работа с болни от СПИН, като МБАЛ-Бургас ще бъде включена в международна програма.

„Категорично заставам зад назначението на доц. Стефан Станчев и като народен представител от ПП ГЕРБ ще помагам във всяко едно отношение за възстановяване имиджа на МБАЛ-Бургас и за връщане доверието на пациентите към болницата", каза д-р Галина Милева.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).