Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Медицински център "Св. Николай Чудотворец" се мести в Спешно отделение
Автор: Екип Burgas24.bg 12:00 / 20.10.2011Коментари (1)2804
© Burgas24.bg
Медицински център "Св. Николай Чудотворец", който в момента се помещава в ниското крило до стария корпус на МБАЛ-Бургас, ще бъде преместен на територията на Спешно отделение до средата на месец ноември, предаде репортер на Burgas24.bg. Центърът се явява дъщерно дружество на Бургаската болница и има сключен договор със Здравната каса. В него работят лекари - специалисти от МБАЛ-Бургас.

Така ще се синхронизира дейността между болницата и медицинския център и на пациентите няма да се налага да се разхождат между двата корпуса, а нощем и в почивните дни ще могат безпрепятствено да получават медицинска помощ в МБАЛ-Бургас.

Работното време на МЦ "Св. Николай Чудотворец" се запазва - от понеделник до петък, без нощни дежурства.

Нощните дежурства на центъра, обаче, както и тези в почивните дни ще бъдат поети от кабинетите на Спешно отделение, които функционират 24 часа в денонощието през цялата седмица.

В Спешно отделение работят четири кабинета: по вътрешни болести; хирургичен; педиатричен; травматологичен кабинет, а пациентите в критични състояния се поемат от Шокова зала.

Преместването ще позволи приема на пациенти да става по вертикала - от Спешно отделение, което се намира на първия етаж в хирургическия корпус, те директно ще бъдат изпращани към различни болнични структури, които се намират над него.

Решението е взето от борда на директорите на МБАЛ-Бургас и е подкрепено от директора на Регионалната здравноосигурителна каса, Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция.

Моделът е същият в най-добрите болници в страната.

Ръководството, лекарският екип и административното обслужване на медицинския център остават непроменени.

"В Спешно отделение медицинският център ще разполага с нови, ремонтирани и изцяло оборудвани кабинети. Също и с клинична лаборатория, каквато сега в "Св. Николай Чудотворец" няма. Така ще се осъществява прецизна лабораторна и инструментална диагностика и ще има възможност за контакт с широк кръг специалисти на високо ниво. Центърът ще е в близост и до Шокова зала, която разполага с пълно апаратно оборудване. Там е много по-подходящо за прием на пациенти, отколкото на досегашното място на което предстои реновиране", каза д-р Георги Матев, изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас.

Кабинетите са достатъчно на брой, за да се помещава центърът.

В началото на годината промени в закона създадоха напрежение у голяма част от гражданите, тъй като позволиха на джипитата да прехвърлят обслужването на пациентите си в почивни дни и нощем на други лечебни заведения, с които имат договор. В същото време хората са свикнали да идват в болницата, когато имат проблем, а законът не позволява на болницата да преглежда пациенти без издадено направление.

Сега, с преместването на медицинския център и поетапното сключване на нови договори с джипитата, този проблем ще бъде избегнат и бургазлии ще могат безпрепятствено да търсят медицинска помощ в МБАЛ-Бургас.

За улеснение на пациентите в началото на седмицата в к-с "Славейков" заработи първият от общо два изнесени кабинета за спешна и неотложна медицинска помощ, които Бургаската болница отвори с помощта на Община Бургас.

В "Славейков" кабинетът, където дежурят лекари от МБАЛ-Бургас се помещава в Медицински център II, а в "Меден рудник" ще заработи до две седмици в сградата на бившия медицински център.

Двата изнесени кабинета работят безвъзмездно, без талон от личния лекар, а при нужда от прием в болницата това става веднага с линейка на лечебното заведение.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей такива новини искам , а не само магистрали. Които се грижи за здравето/най ценното нещо/ на нацията винаги ще гласувам за него . Дано има повече положителни новини в тази посока
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: