Мечо Мечкин и Зайо Байо показаха на бургаските малчугани как да мият зъбките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:10 / 30.05.2013
1039
Акция за "Денталната профилактика при малките деца" осъществи Сдружение "Младежки Глас" в ОДЗ 12 Радост, гр.Бургас. Малчугани между 3 и 4 години участваха в приказка за героите Мечо Мечкин и Зайо Байо от старата гора.

Приказните герои им разказаха, за това как от похапване на много лакомства зъбките на Мечо почват да го болят. В стремежа си да помогне Зайко води Мечо при доктор Камен Георгиев - специалист детска стоматология. Докторът заедно с децата се упражниха как и защо да мият правилно зъбките си. Специално съдейсвтие оказа и д-р Цветан Неделчев - председател на клуб "Медик" към клона на сдружението в гр. Варна.

Двамата доктори показаха на малчуганите макети на детски зъбки и стоматологични инструменти. Под формата на игра стоматолозите, екипа на сдружението и малките палавници се научиха да мият и поддържат правилно зъбките си. За награда всяко дете получи паста и четка за зъби, отговарящи на възрастта им. Продуктите са на водещи марки в денталната медицина.

Организатори на денталната профилактика бяха клуб "Медик" и клуб "Екология и образование" към Сдружение "Младежки Глас" - България, с финансовата подкрепа на проекта МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" по Националната програма за младежта към НЦЕМПИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).