Магдалена Карастоянова: Специалистите по хипотерапия в страната са много малко

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:52 / 03.06.2010
1455
Специалистите по хипотерапия в страната са много малко, каза Магдалена Карастоянова, директор на общинското предприятие „Обреден комплекс", което стопанисва Конната база в Бургас. По нейните думи в Конната база се е провеждал тримесечен курс на обучение за децата от Дневния център „Св. Николай Чудотворец", но лечението изисква по-специална подготовка на този, който води терапията. За заниманията по лечебна езда са необходими специалисти по хипотерапия.

„В момента терапевта, с които работихме не е на наше разположение и не предлагаме лечение на деца. Малко са специалистите с рехабилитационна подготовка по лечебна езда", коментира Карастоянова. По нейните думи е рисковано треньор без необходимата подготовка да работи с деца с увреждания. „Ако се предяви желание от определена група деца или дадена организация отново могат да се провежда терапия", допълни Карастоянова.

На 6 юни в неделя Конна база - Бургас организира заедно с клуба по конен спорт „Хан Крум"-Бургас турнир за най-малките почитатели на конния спорт. Състезанието за малчуганите ще започне от 10.00 часа в Конна база Парк „Езеро". „Инициатори са майките на децата, които преминаха курс по конна езда в базата", допълни Карастоянова. Децата ще бъдат разделени в две възрастови групи до осем години и над 10 години. На-малките ще демонстрират своите умения при преминаване на малки препятствия. „По-големите деца, които тренират при нас ще прескачат препятствия. Всички участници ще бъдат наградени с розетки и грамоти", допълни Карастоянова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).