Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
МИП нямала вина за нереализирането на проекта морски плаж "Атанасовска коса" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 30.10.2013Коментари (0)619
Не приемаме безпочвените обвинения, че Министерство на инвестиционното проектиране има вина за нереализирането на проекта морски плаж "Атанасовска коса". Вината за проблема е в предишните управляващи, както и в липсата на ясни критерии кое е дюни и кое не. Това се казва в позиция на Министерство на инвестиционното проектиране.

"През март 2013 година по време на служебното правителство Министерство на околната среда и водите (МОСВ), министерство не регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Българската академия на науките (БАН) по нареждане на Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство, правят комисия, която да даде оценка кое е "дюна". В доклада на тази комисия "Атанасовска коса" е определена като "зараждаща се дюна". Това означава, че не може да се променя плажната граница", казват от Министерството на инвестиционното проектиране.

"Още през 2012 година по Закона за регионалното развитие, е възложена задачата към кадастъра АГКК да се заснемат плажовете по крайбрежието. До март 2013 година тази задача е изпълнена. Към този момент община Бургас е могла да започне процедура по отчуждаване, за да се осигури трасе за изпълнение на проекта "Атанасовска коса". Тогавашният зам.-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев по това време е запознат с този факт. Целта е била да се проучи възможността да се променят границите на плажовете. Изискано е становище от МОСВ, което е било необходимо, за да се изготвят писма до общините, които да проучат тази възможност и да се възползват от нея. Още повече, че в становището на МОСВ от 2012 година се казва, че това е възможно, т.е. тогавашните управляващи още през 2012 година са пропуснали шанса за реализация на проекта", се посочва още в позицията на министерството.

Министерство на регионалното развитие в момента не може да промени границите и е изискало писмено становище от МОСВ, в което да се реши казусът и да се отразят промените в кадастъра. Със случая са запознати Клементина Денева - тогавашен секретар на МОСВ, Искра Михайлова - тогавашен главен секретар на МРРБ, Добромир Симидчиев - зам.-министър на МРРБ и Лиляна Павлова - министър на МРРБ.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: