МБАЛ „Дева Мария” започна технологична революция в гинекологията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:10 / 13.12.2009
891
Първите безкръвни гинекологични операции в Югоизточна България бяха проведени в МБАЛ „Дева Мария" Бургас. В рамките на три дни общо 12 пациентки бяха оперирани от екипите на завеждащия на отделението д-р Георги Хубчев.

Лапароскопската апаратура е производство на немския концерн „Волфо" и гарантира на пациентите бързо следоперативно лечение /средно два дни възстановителен срок/ и минимални следи от операцията/ без белези от разрези/.

Модерният софтуер позволява постоянно обновяване на техниката и въвеждане на коннферентна връзка в реално време с медодичния ръководител професор Григор Горчев по време на операциите.

С въвеждането на новата апаратура гинекологичното отделение на МБАЛ „Дева Мария" Бургас вече предлага на своите пациенти услуги и практики, които те до момента са можели да получават най-вече в медицински центрове в София и в Европа. По този начин ние наваксваме изоставането и нашия град намира място върху картата артата на модерната европейска медицина -твърди собственикът на лечебното заведение Семир Абумелих.

С новата придобивка болницата завършва целия цикъл в акушеро-гинекологията, т.е родилна и гинекологична дейност


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).