Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
МБАЛ – Бургас спира да приема пациенти с белодробни заболявания
Автор: Екип Burgas24.bg 10:58 / 03.02.2010Коментари (2)698
МБАЛ-Бургас спря приема на пациенти с белодробни заболявания - в това число астми, пневмонии, дихателни усложнения след грип и др. Причината е, че Регионалната здравноосигурителна каса тази година отказа да поднови договорите по близо 10 клинични пътеки, включващи в себе си различни видове белодробни заболявания, и от 1 февруари няма да заплаща лечението по тях.

„Това ще породи затруднения както за болницата, така и за пациентите, защото ще трябва да ги връщаме. В Бургас, заради спецификата на региона, дихателните заболявания са много разпространени, но ние вече нямаме право да ги лекуваме - нито възрастните, нито децата", обясни изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас АД доц. д-р Стефан Станчев.

Мотивът за отказа на здравната каса да поднови договорите за тези клинични пътеки е, че в Бургас има специализирана болница за белодробни заболявания - Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания ЕООД, която работи по тези клинични пътеки, и пациентите трябва да бъдат насочвани към нея.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас АД доц. д-р Стефан Станчев е издал заповед всички общопрактикуващи лекари, специалисти и медицински центрове да бъдат запознати с решението на касата, за да не насочват към МБАЛ пациенти с такива диагнози, тъй като това ще доведе до излишно разхождане и тревоги за пациентите.
Тази година бургаската многопрофилна болница подписа със здравната каса договор за общо 214 клинични пътеки. "Това е повече от миналата година, но за съжаление белодробните болести не са сред тях", уточни доц. Станчев.

Миналата година през МБАЛ-Бургас са преминали над 1000 пациенти с подобни диагнози. От тях 810 са били с пневмония, а 230 - с белодробна астма. Само по време на епидемията от грип АH1N1 тази есен, болницата излекува над 200 души с усложнения след грип.

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Правилно решение.Няма смисъл да се дублират пътеки,дейности и двойно харчене на пари.Има специализирана Белодробна болница.Достатъчно е!Какви епидемии,какви простотии?Мен например ме дразни друго-че на оградата на Белодробната болница има поне две сергии за цигари.Да не говорим за уж белодробно болните,дето с болничните дрехи излизат навън и пушат.....
0
 
 
Що за глупости?! При една епидемия белодробната болница ще има ли възможност да поеме всички болни?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: