М. Манукян: Понтони през Вая ще облекчат трафика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 08.10.2008
655
Понтонни мостове през водните пространства на Бургас могат да разтоварят част от трафика, смята известният бургаски природозащитник Манук Манукян. Подобна конструкция поставена на езерото Вая би облекчила пътуването до к-с „Меден Рудник" и обратно.

Според статистическите данни в Бургас в момента има 210 хиляди автомобила, при брой на населението 230 хиляди души. Стратегията на общината за подземни и надземни паркинги предвижда до 2111 година да бъдат изградени тези съоръжения, който ще поемат 2000 коли.

И през това лято градът се задъхваше от тежкия трафик, а задръстванията конкурираха софийските. Според природозащитникът изграждането на „детелината" за Созопол, едва ли, ще започне през 2009 година.

Манукян коментира че, идеята за понтоните е временно решение на основния въпрос, но може да заинтригува община или инвеститори.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).