Лорис Мануелян: Жените в Община Бургас се справят блестящо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:09 / 08.03.2010
904
Жените в общинската администрация на Бургас се справят блестящо, каза зам. кметът д-р Лорис Мануелян. "Втурват се в работата с много по-голям ентусиазъм и себеотдаване. Аз понякога се учудвам как това може да става едновременно в семейството и службата, но същевременно искрено им се възхищавам", каза Мануелян.

Той допълни, че не е съгласен с твърдението , че жените не се допускат до ръководни ключови позиции и там където се взимат важни управленски решения и посочи фактът, че в общинска администрация има много ръководители на дирекции и на отдели, които са жени.

Все пак Лорис Мануелян призна, че има инерция на по-ниско ниво, която поставя жената в по-неизгодно положение. "Това донякъде е и биологично обосновано. Жената е тази, която забременява, износва плода, след това особено в първите години се грижи интензивно за детето, което малко или много я откъсва от социалния живот. Затова мъжете напредват в кариерата по-лесно, но не и по-заслужено. За разлика от Волтер, който смята ,че жената е човешко същество, което се облича, дърдори и се съблича, аз винаги съм смятал, че жената е най-висшето творение на природата" , каза зам. кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).