Липсват спасители по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:02 / 18.05.2009
578
Липса на водни спасители по Южното черноморие се очаква това лято. Като причина за кризата за спасители са минималното заплащане и сезонния характер на работата. Към професията воден спасител се насочват предимно млади хора, които в по следствие си намират работа в чужбина, обявиха от червенокръстската организация в града. За да се компенсира недостига на кадри, Българския Червен Кръст провежда периодични курсове за спасители. До момента обучените кадри са 57. Величко Бегов - специалист „ Водно спасяване" към БЧК-Бургас заяви, че водните спасители търсят работа в чужбина, поради по-добрите условия на труд и по-високото заплащане.

Междувременно подготовката за летния сезон на северния плаж започна. 35 спасителя ще следят за безопасността на плажуващите на бургаски плаж - Север, от които 6 са момичета. Общо 2 медицински пункта и 1 линейка ще следят за здравето на летовониците. От 20 май ще тръгнат 4 обходни двойки, които ще наблюдават за сигурността на плажуващите до старта на летния сезон. Въпреки, че сезона все още не е открит желаещи да съберат слънчев загар не липсват. Те обаче не се притесняват от факта, че ивицата не е под наблюдението на специалисти по водно спасяване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).