Линиите на градския транспорт вече достъпни през Гугъл

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:31 / 22.04.2010
2558
От края на месец април Община Бургас пуска в действие нова информационна услуга, свързана с най-съвременните интернет технологии. В специален раздел за обществен транспорт на сайта на информационния гигант Google вече са поставени автобусните спирки и маршрути в гр. Бургас.

Има възможност за търсене на автобусни връзки от и до зададен адрес. Като резултат може да разберете с коя автобусна линия се осъществява придвижването, дава се и описание как да се стигне от посочения адрес до необходимата автобусна спирка и как след слизане от автобуса да се стигне до желания адрес.

Първоначалната версия, която все още не работи перфектно, вече е активна едновременно за сайтовете http://transit.google.com и http://maps.google.com, както и за мобилната версия на Google Maps (за iPhone, Android, Windows Mobile и Nokia). Няколко седмици по-късно ще се появят и икони на спирките върху самата карта.

Пускането на приложението стана възможно благодарение на Веселин Райчев, който е софтуерен инженер в офиса на Google в Швейцария, и бургазлията Николай Казмин - студент в ETH Zurich. По проекта активно работиха дирекциите „Информационно обслужване и технологии" и „Икономика и стопански дейности" при Община Бургас. Специалисти от тези дирекции ще поддържат и актуализират данните, необходими за функциониране на приложението. То ще фигурира и в специален раздел в сайта на Общината - http://transport.burgas.bg.

Бургас е първият български град, представен в Google Maps с цялата си мрежа за наземен градски транспорт. Подобна услуга има за метрото в София.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).