Лиляна Павлова: Още има неприключили дела относно базата на НСА в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:45 / 27.04.2012
1400
Все още имаме неприключили граждански и административни дела, които продължават във връзка със спортната база на НСА в Несебър. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос от народния представител Деница Гаджева относно позицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството по отношение на "Водна учебна база на НСА "Васил Левски" - гр. Несебър.

Според Деница Гаджева сме свидетели на поредния сблъсък между частен и обществен интерес. Тя се обърна към министър Павлова с въпроса - какво е бъдещето на спортната база на НСА в Несебър и как ще се справи регионалното министерство с проблема.

В отговор министър Павлова заяви, че това е тема в обхвата на дискусиите в последните 20 години и че са много аргументите и фактите в тази посока. "Когато е бил предоставен теренът за създаване на водна база, са предоставени само няколко сгради. Заради неактувани терени и неоправени документи поземлени комисии връщат на частните собственици част от тези терени през 2000-2006 г. Към тази база е предоставен плажът, който би могъл да се използва за военни цели, ако се наложи. Имаме работна група, създадена от всички компетентни институции - Община Несебър, Националната спортна академия", каза Павлова.

Според нея комплексът от 135 декара има терени с общинска собственост и част от терените са отредени на частни собственици, които са започнали да изграждат сгради. "Те строят абсолютно законно и строят с разрешение на общината. Беше предложено решение, с което обявяваме базата за обект с национално значение. Има основание за 85, а не за 135 декара. 85 декара - обект от национално значение. Оттук нататък съдът ще е компетентният орган да отреди дали това решение на Министерски съвет е компетентно", посочи Лиляна Павлова.

Депутатът Деница Гаджева от ПГ на партия "Атака" заяви: "Имаме предложение Народното събрание да обяви за нищожни сделките, извършени на тези 85 декара и да обезщети собствениците, които са започнали строежите и да се гарантира целостта на спортната база. Ще го внесем в Народното събрание другата седмица".

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (29):
11.08.2016 Съдът с две решения в полза на НСА "Васил Левски“ за базата в Несебър
29.07.2014 Ректорът на НСА подари стенен часовник на областния в знак на благодарност
31.03.2014 Масивна стена пречи на НСА да влезе във владение на имот край морето
27.03.2014 Нов собственик спря НСА за базата в Равда
24.03.2014 НСА спечели поредна съдебна битка за базата си в Несебър
14.08.2013 Решението с базата на НСА край Несебър породи нови проблеми
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).