Лихварят Донков остава в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:42 / 18.01.2010
1318
Съдебен състав на бургаският Апелативен съд не уважи поредното искане на обвинения в лихварство Иван Донков за промяна на постоянната му мярка задържане под стража в по-лека, предаде репортер на Burgas24.bg. Въпреки медицинската експертиза, извършена от неврохирург съдебният състав не прие за тревожно моментното здравословно състояние на Донков.

Състав на БАС с председател Златина Иванова изслуша заключението на съдебно-медицинската експертиза извършена от д-р Николай Недев- началник на неврохихрургичното отделение на МБАЛ -Бургас. Според д-р Недев обвиненият в лихварство Иван Донков трябва да се лекува с нестероидни медикаменти, а след отзвучаване на болката трябва да премине и курс физиотерапия, както и лечебенмасаж.

Експертизата беше назначена на 22 декември 2009 година от Апелативния съд след искане на защитата на обвиняемия адвокат Стефан Константинов. В съдебната зала днес Прокурорът по делото Любомир Петров пледира, че жалбата на Донков е неоснователна, тъй като не са постъпили нови обстоятелства по делото, повдигнатото му обвинение е тежко, а извършваните от него деяния са с висока степен на обществена опасност. Според обвинението Иван Донков би могъл да окаже насилие върху свидетели, а здравословното му състояние би могло да бъде подобрено с лечение и в условията на ареста. Съдът взе предвид това, както и възможността Донков да се укрие и да продължи незаконната си дейност. Заради това самият Донков настоя пред съдебният състав мярката му да бъде променена дори и в домашен арест, защото престоя в затвора бил за него "не страдание, а агония", заради болките, които изпитвал.

След като съдът постанови мярката за неотклонение да остане същата адвокатът на Донков напусна съдебната палата без коментари.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
05.02.2011 Потвърдиха присъдата на лихвар
04.02.2011 Гледат мярката за неотклонение на лихваря от Айтос
06.04.2010 Съдът отне от лихваря Донков къща в Сарафово
18.03.2010 Лихварят Иван Донков остава в ареста
05.03.2010 Приятелката на Лихваря завъртяла 5 млн. за 5 г.
02.03.2010 Лихварят Донков на косъм от свободата
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).