Лекарско светило оперира три бургазлийки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:50 / 01.07.2012
1825
Вчера в МБАЛ "Дева Мария" - Бургас се проведе обучение и демонстрация на най-съвременните методи за лечение при жени с урогинекологични проблеми. По покана на ръководството на болницата в Бургас пристигна проф-д-р Адолф Луканович, който е световно признат специалист по урогинекология и член на управителния съвет на Интернационалната урогинекологична асоциация в Европа.

В България на пръсти се броят болниците и лекарите, които извършват тези видове операции. До преди 5 години в страната въобще не е имало такова сдружение на урогинеколозите. Провеждането на този уъркшоп ни позволява да си сверим часовника със световните стандарти по урогинекология. Това ще ни помогне да работим така както трябва, а не както можем. " - каза д-р Георги Хубчев главен консултант в Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Дева Мария" .

Обучението се състоя на два етапа - теоретично и практично. Бяха извършени общо 3 операции на жени със заболявания на тазовото дъно. При единия случаи се касае за жена на 67г., при която има изпадане на влагалищната стена и изпускане на урина при физически усилия. Беше извършена операция за повдигане и т.н. слинг операция. При другите две жени съответно на 42г. и 62г. се извърши пролифт за прибиране и фиксиранена половите органи след изсипване. Използват се синтетични материали за да се възстанови тазовото дъно, посредством пропиленови платна, които имат за цел да подобрят анатомията на тазовото дъно.

"Аз съм изключително доволен, че бях поканен за провеждането на тези демонстрации. Хората трябва да знаят, че проблемите свързани със заболяванията на тазовото дъно са един много голям социален проблем и тяхното разрешаване трябва да е приоритет. Тези заболявания не са живото застрашаващи, но правят съществуването на жената непълноценно, асоциално и травмиращо. Моята визита в болница Дева Мария цели да внедря най-новите методи и техники за лечения на пролапс и иконтиненция при жените и да обуча повече специалисти да работят в тази насока. Има два варианта на лечение - единият е да се премахнат тръбите и матката, а другият е да се направи тази реконструкция, която демонстрирам днес. Вторият вариант е много по-добър за самата жена, тъй-като след хистеректомия тя се чувства непълноценна и това пречи на качеството и на живот, особено ако е в по-млада възраст. " - каза проф. Луканович.

"Това което се случи днес тук е нещо уникално и от изключително значение за развитието на здравеопазването в града - каза собственикът на МБАЛ "Дева Мария" - Семир Абумелих. Аз изпълнявам поетите ми ангажименти и обещания към бургазлии, и ще продължа да въвеждам все нови и нови технологии, апаратура и специалисти, които да подобряват качеството на здравните услуги в региона. Нищо няма да ме спре да се развивам - нито атаките, които получавам, нито бюрокрацията, нито неизплатените ни пари от Здравната каса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).