Лечков: Невинен съм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:13 / 14.02.2012
1309
Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков ще обжалва пред Апелативения съд в Бургас наложената му условна присъда. Той настоя да бъде признат за невинен.

Присъдата бе постановена с решение на тричленен състав на Ямболския окръжен съд с председател съдия Иван Иванов на 20 септември 2011 година. Съставът осъди кмета на община Сливен Йордан Лечков на три години лишаване от свобода условно с петгодишен изпитателен срок за извършени престъпления по служба с цел облага в полза на други лица.

Делото срещу Йордан Лечков се гледа в Ямболския окръжен съд, тъй като съдиите от Окръжния съд в Сливен подадоха отвод. Присъдата е по обвинение в нарушение на служебните задължения по Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост.

В периода от август 2008 до февруари 2010 година според обвинението той е предоставил за ползване без наем общински имот - бившия зенитен полк - на четири частни фирми. Делото се гледа в Ямбол след като всички съдии в Сливен си подадоха отвод.

Пред съдебния състав с председател Яни Бахчеванов защитата на Лечков бе категорична, че няма нарушаване на закона и ощетяване на община Сливен с 904 хил лева. Според адвокатът на бившия градоначалник на Сливен никъде в документите предоставени по делото ,не фигурира подписа на Лечков в качеството му на кмет.

Пред съдебния състав бе разяснено, че терените на бившите военни поделения, чиято собственост е прехвърлена от държавата на общината, са били предоставени за охрана на общинска фирма. От своя страна същата е предоставила чрез договор на 4 частни фирми правото да ползват имотите срещу заплащане.

За това свидетелстват и фактури за разходи на фирмите, които са предоставени на охранителната фирма. Защитата на Лечков твърди, че веднага след като е получил сигнал, че се нарушава закона от охранителната фирма е разпоредил проверка и блокиране на сметките на фирмите-наемателки. Решението на Апелативния съд -Бургас трябва да бъде оповестено в законовият 30 дневен срок.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
09.07.2013 Лечков: Делата срещу мен са много измислени и смешни
09.07.2013 Съдът реши: Йордан Лечков е невинен!
21.05.2013 Оправдаха напълно Йордан Лечков
19.03.2013 Лечков: Делата срещу мен са поредица от измислици
12.02.2013 Лечков бе оправдан по дело за злоупотреба със служебно положение
14.06.2012 Върховният касационен съд оправда Данчо Лечков
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).