Купуваме мобилна лаборатория за мерене на качеството на въздуха

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:56 / 26.05.2010
811
От септември месец Бургас ще разполага с мобилна лаборатория за мерене качеството на атмосферния въздух, каза  Атанаска Николова, заместник-кмет на Община Бургас с ресор екология и евроинтеграция. Тя даде началото на двудневен обучителен семинар „Мониторинг и управление на качеството на въздуха" в Бургас.

„В момента е подготвена тръжната документация за закупуване на лабораторията. Тя се съгласува от управляващия орган на програмата по проекта „Мобилна станция за интегрирано управление и мониторинг на качеството на атмосферния въздух в Община Бургас". Надявам се другия месец да бъде обявена процедурата и успешно да приключи в рамките на два месеца. Може би септември месец ние ще разполагаме с тази мобилна лаборатория", категорична бе Николова.

След закупуването й, в рамките на проекта, е предвидено и практическо обучение на хората, които ще оперират лабораторията. Община Бургас е поела ангажимент да наеме двама служители, които да изпълняват функциите за мониторинг на качеството на въздуха. „Те ще бъдат специално обучени от нашите норвежки партньори до края на годината се надявам да имаме една работеща станция", поясни заместник - кметът.

„Това, което очакваме от този проект е съвместно с нашите норвежки партньори да разработим и система за мониторинг на качеството на въздуха. Ще направим и следващата стъпка да информираме гражданите. Предвижда се разработването на многоактивна система за информирането на гражданите в реално време за състоянието и качеството на въздуха в града, за основните замърсители", допълни Николова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).