Кризата може да е добра за българския туризъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:37 / 31.07.2009
769
Световната криза може да се окаже благоприятна за българския туризъм, защото чуждестранните туристи ще започнат да предпочитат конкурентните цени в България пред тези в елитни дестинации. Това заяви посланикът на Швеция у нас Пол Бейер, който вчера се срещна със зам.-кмета на Варна Коста Базитов. По думите на Бейер, спадът на шведските туристи в нашата страна е по-малък в сравнение с други държави. През миналата година пък у нас са отдъхвали около 100 000 шведи.

Икономическата ситуация промени потребителските нагласи на хората. В момента те харчат по-малко за големи покупки, но дребните им разходи са по-големи, каза още посланикът. Той самият е в България от седем месеца, а животът му тук е удоволствие както от професионална гледна точка, така и в личен план. Варна е място, в което желая да се връщам отново, заяви Бейер.

Според него, България и Швеция могат да си сътрудничат най-вече в областта на морската индустрия и военната област. Макар и Швеция да не е член на НАТО и двете страни са ангажирани с поддържането на мира, подчерта дипломатът. Той не пропусна и да коментира проблемите, свързани с управлението на европейските фондове у нас. Според шведския посланик, обаче новото правителство има силна платформа за справяне с този проблем. От своя страна Бейер се ангажира да работи за по-тясно сътрудничество между шведските и българските общини.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).