Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотевици от сряда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
22:04 / 05.05.2024
2465
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще са между 5° и 10°, в София - около 6°. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София - около 23°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 16°, на 2000 m - около 8°.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

През утрешния ден по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Няма и вероятност за опасни метеорологични явления на територията на Варненска област през утрешния ден, разбрахме от НИМХ.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево в цялата страна. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и максималните температури ще са между 23° и 28°.

В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли дюни край къмпинг "Каваци - Север"? Четири комисии проверя...
Бургазлии, ето защо е важно да използваме кафявите кофи за боклук...
Стартира първата здравно-обучителна програма по първа помощ в Бур...
Нови съквартиранти в Зоопарк Бургас
Временна организация на движението на ул. "Чаталджа"
Вендинг автомати в Бургас под атака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).