Крадат букви за скрап

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:55 / 08.02.2010
641
Директорът на общинска фирма „Обреден комплекс" Магдалена Карастоянова се оплака, че в траурния парк на Бургас масово чезнат металните букви от надгробните паметници. Битовата престъпност нараства, очевидно заради кризата, и не се зачита дори покоят на мъртвите.

Миналата седмица кметът Димитър Николов разпореди извършването на проверки на всички 42 обекта, осъществяващи търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали на територията на община Бургас. Те се правят заради честите кражби на кабели от системата на уличното осветление, които оставят на тъмно отделни райони, предимно в съставните селища на Бургас.

Проверките извършват инспектори от общинските дирекции „Икономика и стопански дейности" и „Управление при кризи, обществен ред и сигурност". По нареждане на кмета те ще следят дали в пунктовете за скрап се приемат и откраднати метални букви от гробищата. Всяко открито нарушение ще се наказва с глоба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).