Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Костов разбужда своите в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:08 / 30.09.2010Коментари (0)13087
© Burgas24.bg
Иван Костов прави опит да разбуди бургаската структура на ДСБ в Бургас, която след дълги месеци абсолютно мълчание свика общинско събрание, което е насрочено за днес и ще се проведе в залата на ТОХ. В дневния ред на форума на местните костовисти е включена политическа дискусия с представителя на централното ръководство Даниел Митов и избор на делегати, които ще представят бургазлии на национално събрание през ноември, което би трябвало да насочи структурите как да се готвят за местните и президентските избори.

Раздвижването на ДСБ в града е в резултат на проведено във Варна преди седмица обучение на младите членове на партията. Мероприятието е било открито от лидера Иван Костов, който дал заръка на съпартийците си да не променят политиката си, настояваща за бърза промяна в икономическата сфера. Освен това той заявил, че трябва да се направи всичко възможно ДСБ да си върне загубените гласове, които по техни изчисления са отишли предимно за ГЕРБ на последните парламентарни избори.

Шефката на тъмносините в Бургас Таня Рускова вчера отговори уклончиво на въпроса дали в града има отлив на членове на ДСБ. "Не мога да кажа, че има такъв процес. Членството при нас се потвърждава", каза тя. Същевременно обаче за времето, в което ДСБ тук се самоизолира и изчезна от публичното пространство, са сменени 4 души от ръководството без ясни мотиви. Сред тях и зам.-председателят Катя Атанасова, която е заменена от Петър Георгиев. Според Рускова причината е, че на тези позиции просто "старите лица са отстъпили на нови".

И в официалния сайт на ДСБ в Бургас общинското събрание е единствената местна новина, която бургаският офис на партията е произвел от април месец. Последната поява в публичното пространство на ДСБ датира от 16 април и е отслужена по иницатива на Синята коалиция панихида в памет на жертвите от кървавия атентат в църквата "Света Неделя" в София.

Замрелите местни структури на костовистите именно станаха повод да се заговори преди месец за отлив на членове от партията към съюзника на ГЕРБ - "Атака", с които Костов влезе в директен конфликт. Тогава областният лидер на ДСБ в Кърджали Димитър Топалов, заедно с десетки доскорошни костовисти премина към формацията на Волен Сидеров. В интервю за "Черноморски фар" той посочи като мотив именно липсата на живот в централите на ДСБ по места и заяви, че подобно разочарование от Костов има и в Бургас.

Същевременно след националното събрание е предвидено местните организации на ДСБ да започнат разговори по места за изборите като вероятно формулата ще е Синята коалиция, където Костов е съюзник със СДС, заедно с други десни партии. За Бургас един от сигурните участници в коалицията е движение "Гергьовден", които за разлика от ДСБ развиват дейност и имат представителство в местния праламент в лицето на Евтим Цинцарски, който се ползва със солиден авторитет.

Източник: factor-bs.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: