Костадин Марков: Много години не се е инвестирало в пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:04 / 21.01.2010
1586
Много години не се е инвестирало в направата на тротоари и пътища и e нормално с времето да се компрометират тротоарните настилки в Бургас, коментира заместник кметът по строителство Костадин Марков. Има райони, където общината е инвестирала в последните две години и тротоарите са в чудесно състояние, каза Марков. Така е например покрай всички нови улици и покрай Морската градина, посочи заместник кметът.

Той обаче призна, че има и много тротоари в тежко състояние. Фирмите, които отговарят за пътната поддръжка, се грижат и за тротоарните части, поясни още Марков. Той посочи, че за такива разходи общината всяка година заделя много средства. По отношение на паркирането върху тротоарите заместник кметът каза, че миналата година са изразходвани вероятно около 80 - 90 хиляди лева за поставяне на колчета, които да пречат на моторните превозни средства да спират на пешеходните зони. Отблокирани са основни пешеходни артерии в града.

"Въпросът е къде отиват колите", каза Костадин Марков. Липсата на паркоместа в централната градска част, а вече и в кварталите, кара хората да паркират върху тротоарите, посочи заместник кметът. Той допълни, че са нужни много средства, за да бъде решен проблемът за всички страни - водачи и пешеходци.

Освен износването на настилките, проблем за състоянието на тротоарите създава и кореновата система на дърветата, посочи Марков. Паркирането на тежки моторни превозни средства допълнително съсипва тротоарите, тъй като те не са изчислени върху тях да спира еднотонна или двутонна кола, допълни заместник кметът.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (109):
21.08.2012 Преасфалтираха участък от ул. "Калофер"
16.08.2012 Реконструираха ул. "Рилска"
13.08.2012 Приключва ремонтът на една от най-старите улици в "Меден рудник"
30.07.2012 Започна основен ремонт на ул. “Поморие", текат и ремонти на улици във всички квартали
27.07.2012 Преасфалтираха голяма част от бул. "Иван Вазов" с над 600 т асфалт
23.07.2012 Строят нова улица в “Изгрев"
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).