Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Консултации за жени в напреднала бременност започват в родилното на МБАЛ
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 21.01.2010Коментари (0)757
© Burgas24.bg
Интензивна женска консултация за бъдещи майки стартира в Родилното отделение на бургаската болница. Всеки ден от 8 до 13 часа акушер-гинеколозите ще консултират жени в напреднала бременност, с цел да се избегнат бъдещи проблеми при раждането. Консултацията е безплатна за всички и засега ще се провежда без предварително записване, съобщи днес изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас АД доц. д-р Стефан Станчев. Заедно с кмета на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и зам.-областния управител на Бургаска област Златина Дукова той поздрави целия персонал на АГ-отделението по повод на днешния празник Бабинден.

Интензивната женска консултация е една от новите инициативи на отделението. Тя е предназначена за родилки, излезли от седми лунарен месец. По време на прегледа акушер-гинеколозите ще проследят вътре утробното състояние на плода, ще направят преглед на всички изследвания и документи на майката и ще дадат мнението си за начина на родоразрешение. "Правим го, защото всички родилки имат право да получат второ мнение, освен това на акушер-гинеколога, който следи бременността им. Много е важно да се консултират с лекар, който работи в самото отделение, а не само в доболничната помощ. Освен това е важно да се подчертае, че тази консултация ще е напълно безплатна", заяви началникът на АГ-отделението д-р Златин Трепечов. Той добави още, че след ремонта на родилното отделение има все повече бъдещи майки, които искат да раждат тук, вместо в Сливен и Варна. "Те отиваха там главно заради базата, а сега е доста приветливо и остават при нас", добави той. В дните на отворените врати в отделението, които са всяка сряда от 13 часа, всяка бъдеща майка има възможност лично да се запознае с условията в отделението, да разговаря с екипи и вече родили пациентки.

На празника Бабинден медици и бъдещи майки бяха зарадвани още от новината, че до средата на годината ще има възможност в бургаската болница да заработи ин-витро лаборатория. "С помощта на общината смятаме, че ще успеем до средата на годината, тъй като парите са заделени в бюджета. Водим разговори с консултанти на републиканско ниво, които да работят в лабораторията. Оттам нататък нещата са чисто технически по отношение на оборудването, по отношение на разрешение за функциониране на такава лаборатория, които идват от Министерството на здравеопазването и Комитета за трансплантации", каза директорът на болницата доц. д-р Стефан Станчев. Лабораторията ще бъде разположена в болницата в рамките на отделението по гинекология.

Средствата, заделени от Община Бургас от бюджет 2010 за нейното изграждане, са 200 хил. лева. "Ако се наложи отпускането на допълнителни средства, сме в състояние да ги намерим", добави и кметът на Бургас Димитър Николов.

По стара традиция днес беше извършен ритуала измиване на ръце. Възможността да "асистира" беше предоставена от най-младата майка Десислава Събева, която поля на завеждащия отделението д-р Златин Трепечов. Тя е на 23 години, от Несебър и на 18 януари роди момиченце - Габриела. 2649 бебета са дошли на свят в бургаската болница миналата година. От началото на годината те са 103.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: