Константин Гребенаров се срещна с новия Генерален консул на Република Турция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:28 / 24.11.2009
809
Областният управител Константин Гребенаров и заместниците му Златина Дукова и Златко Димитров посрещнаха днес екипа на Генералното консулство на Република Турция в Република България. Настоящата среща е първото дипломатическо посещение на г-жа Сибел Еркан, след встъпването и в длъжност, като Генерален консул на Република Турция в България.

В началото на срещата Константин Гребенаров запозна Генералния консул и вицеконсула Нихал Саръйоз с част от съвместните инициативи, които осъществяват двете страни от назначението му като областен управител. Като изключително важно за бъдещите отношения губернаторът изтъкна съвместното разработване на проекти по трансгранично сътрудничество.

„Област Бургас и областите Одрин и Къркларели имат общо архитектурно и историческо наследство, работим активно за съвместно кандидатстване по програми, които да осигурят финансиране, то да бъде опазено и съхранено. Щастлив съм да отбележа, че делегация от гр. Къркларели беше на работна среща в Бургас, резултатът от тази среща е подписване на първото споразумение между двете области в сферата на просветата. Надявам се това да е само началото на общата ни дейност.", откри срещата Гребенаров.

„Виждам, че усилено работите за изграждането на партньорските ни отношения и искрено се надявам и занапред да си сътрудничим. Република Турция е известна с експортната си дейност, от своя страна в Област Бургас се намира най-голямото пристанище и безмитна зона, мисля че това е добра предпоставка за развитие на търговски и икономически отношения между двете страни. Бургаски регион е прекрасен и ще работя активно той да стане предпочитана туристическа дестинация за повече туристи от Република Турция", заяви в отговор Сибел Еркан.

След края на визитата, в тон на добри приятелски и партньорски отношения, двете страни си размениха символични подаръци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).