Константин Гребенаров се срещна с генералния консул на Гърция в Пловдив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 28.08.2009
923
Областният управител Константин Гребенаров прие генералния консул на Гърция в Пловдив Николаос Пиперигос. Нашите два народа са традиционно близки и искрено се надявам, че благодарение на добрите ни контакти и старото ни познанство ще намерим общ език, каза в началото на срещата Константин Гребенаров.

Последните десет месеца имах възможност да опозная черноморския регион и да се сблъскам с част от проблемите - икономически, инфраструктурни, туристически, каза Николаос Пиперигос. Гръцкият консул изказа съжаление, че няма пряк автомобилен път между Бургас и Александруполис. Има много общи проблеми между България и Гърция, но и много общи решения, допълни дипломатът. Според него основната задача е двете страни да работят заедно, за да имат тежест в структурите на Европейския съюз, тъй като се явяват южния полюс на Европа. В тази връзка проектът, който ни обединява и ни поставя на енергийната карта на Южна Европа е изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис, каза Николаос Пиперигос. Ние като управляваща партия имаме определена политика и отношение по проекта, сподели Константин Гребенаров. Не може да не отдаваме значение на мнението на местните жители във връзка с нефтопровода, допълни още той и припомни, че на територията на Бургаска област са се провели три референдума по този въпрос, където местните жители са изразили негативното си отношение спрямо проекта. Това, което е необходимо да се направи е нова оценка за въздействие върху околната среда, категорично заяви Константин Гребенаров.

Областният управител увери гръцкия консул, че докато е на този пост и като член на Българо- гръцкото дружество в Созопол, сдружението няма да има никакви проблеми. Според Константин Гребенаров трябва да се върни напред, да не се търсят различията, а обединяващите неща. Трябва да съумеем да използваме най- доброто от гръцката култура, тракийското наследство и да вървим напред, каза още губернаторът на Бургаска област.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).