© | Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват днес конкурса "Аз готвя най-добре", за да поощрят млади български кулинарни таланти.Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.
Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс "Въведение в кулинарното изкуство" в Кулинарната академия - Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария. Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания. Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.
Есе на тема "Удоволствието да готвиш за другите" ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите.
Разкажете ни за кулинарната си мечта в есе между 300 и 500 думи:
Импровизации в бистро или топ-шеф в реномиран ресторант, част от екипа на Мишлен-ресторант или готвачът в малък семеен ресторант, автор на модернистична рецепта, по която светът полудява или най-добрият готвач на традиционни български ястия... В какъв рес | © | торант се виждате след десет години? Как открихте готвенето за свое призвание? Защо избрахте кухнята за свое работно място? Кой вашият кулинарен идол? От кого се учите? Какви са вашите кулинарни фантазии? Какво ви вдъхновява в началото на пътя ви към голямата кулинария? Сладко и/солено? Крилце или кълка? Мечтайте смело и без прегради. И не забравяйте: мечтите се сбъдват.
Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 на culinarycompetition@swisseducation.com. До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета. До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии (между 7 и 20 май). Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда. За първото и второ място ще се произнесе журито.
Победителите ще бъдат обявени на 21 май. |