Концесионери: Държавата да поеме отговорност за щетите по плажовете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:27 / 14.02.2012
998
Държавата трябва да се намеси и да поеме отговорността си по възстановяване на щетите, нанесени от бурното море по варненския плаж. Това е категоричното мнение на концесионерите на крайбрежната ивица, изразено от техния представител Андрей Василев. "Недоумявам един факт и той е как министър-председателят Бойко Борисов може да отиде в Бургас ден след бедствието и да обещае помощ там, а изобщо да не дойде във Варна. Направо не знам какво трябва да си мисля за това", коментира пред "Народно дело" Василев. Той заяви също, че щетите, нанесени на варненския бряг от вълните, все още не са изчислени. Когато това стане, концесионерите на плажа ще се обърнат към държавата в лицето на областния управител Данчо Симеонов и на МРРБ с искане за целеви средства, които да бъдат вложени във възстановяване на пораженията по дамбата и буните.

Андрей Василев обърна внимание и на още един факт и той е, че половината от концесионните такси, които държавата събира от стопаните на плажа, остават в общините. "Попитах председателя на бюджетната комисия към общинския съвет д-р Янко Станев къде са тези пари, които са общо около 1 млн. лв. в местния бюджет и за какво ще бъдат изразходвани. Той успя само да ми каже, че са постъпили, но не и за какво ще бъдат изхарчени", коментира представителят на концесионерите, който също е общински съветник от групата на "Нашият град". Василев добави също, че през 2008-2009 г. частните стопани на плажа са вложили 6 млн. лв. в инфраструктурата на крайбрежната ивица. По официална оценка от същия период пък обновяването на буните и дамбата струват 14 млн. лв. Тази сума трябва да бъде дадена от държавата, но на практика в съоръженията няма никакви инвестиции.


Виж коментарите (2)

Още по темата (61):
20.05.2012 Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас дариха 10 перални на пострадали семейства от с.Бисер
25.04.2012 Официално стартира изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от наводненията
30.03.2012 Намериха последната жертва на февруарския потоп
25.03.2012 След цели 48 дни намериха още едно тяло от потопа в Бисер
17.03.2012 Стотици хора работят по възстановяване на щетите след потопа в село Бисер
14.03.2012 Бургаски съветници ще купуват ел. уреди на пострадали в с. Бисер
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).