Комисията "Кушлев" прибира имотите на "Чайника"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:33 / 10.02.2009
11789
Първото дело, заведено по искане на комисията "Кушлев" в Бургас бе спечелено от нея. Бургаският окръжен съд отнема имуществото на Николай Попов - Чайника, един от приближените на несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите.

Изготвеният иск на комисията срещу Николай Попов - Чайника е на обща стойност 364 519 лв. На толкова са оценени описаните в началото на процедурата и запорирани впоследствие имоти, за които безспорно е доказано, че са собственост на Чайника - 25 недвижими имота, ремарке, полуремарке и влекач за лек автомобил, както и сумата от 99 450 лв..

Седемнадесет от имотите са придобити от общата фирма на Чайника и Очите - "Арго Стил 2005"ООД. Компанията е създадена през юли 2005 г. и в нея двамата съдружници притежават равни дялове. Имането, собственост на въпросната съвместна фирма, за което комисията "Кушлев" има претенции, представлява предимно ниви в землището на село Дрянковец и в местности на територията на Община Айтос. В иска фигурират и имоти, за които е установено, че са семейна собственост и притежание на Николай Попов - Чайника и съпругата му Йорданка Попова. Сред запорираните вещи са и няколко лични автомобила на Чайника, както и товарни возила, водещи се на името на другата му фирма - ЕТ "Нисиди 11". Предмет на дейността на тази компания са товарни превози на територията на страната.

Процесът по искане на комисията Кушлев започна в началото на април 2008 година. 50 годишният Николай Попов е бивш съдружник на концесионера на плажа в Обзор Рали Пенков, който беше един от създателите на небезизвестната по Южното Черноморие охранителна фирма "Първа частна милиция".

Впоследствие се скараха, а Чайника бе осъден за 300 000 лева рекет над Пенков. Делото бе образувано, след като на 13 юли 2005 г. в Обзор бе взривена колата на Рали Пенков. Тогава намясто загинаха съпругата му Златина и 2-годишната му дъщеричка Мария.

Освен върху имотите на Николай Попов - Чайника, запор е наложен и върху обекти, собственост на Страхил Капелов - ортака на Чайника в процеса за рекет над Рали Пенков, концесионер на плажа в Обзор. В момента се проверява дали имуществото на Капелов е достатъчно, за да се заведе дело и срещу него.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).