Командващият българските ВМС гостува в Италия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 14.10.2008
550
От 14 до 17 октомври 2008 г. командващият на Военноморските сили на Република България вицеадмирал Минко Кавалджиев ще участва в 7-ия регионален международен симпозиум „Морска мощ" във Венеция, Италия. Домакин на проявата са италианските Военноморски сили.

За участие в симпозиума са поканени представители на 38 държави от Европа, Азия, Южна и Северна Америка, Африка, на командването на Обединените въоръжени сили на НАТО и Обединеното морско командване на НАТО в Неапол, на Бреговата охрана на Италия и САЩ, на 6-и Американски флот. Свои представители ще изпратят и организации от Европейски съюз - E.U.M.S. (European Union Military Staff), M.P.T.F. (Maritime Police Task Force - European Commission), E.U.M.C. (European Union Military Committee) и други международни организации - IМО (International Maritime Organization); IHO (International Hydrographic Organization).
Регионалния симпозиум „Морска мощ 2008' на страните от Средиземно и Черно море започва да се провежда от 1996 г. на всеки две години, като се домакинства от Италианските ВМС.Той е форум, където лидерите на военноморските сили от региона се срещат и обсъждат общите за тях предизвикателства, както и подобряване на взаимното сътрудничество.

Основната тема за тази година е „Многостранните перспективи в усъвършенстване на диалога и сътрудничеството между военноморските сили". Ще се обсъждат въпроси, засягащи осигуряването на морската сигурност, като се акцентира на контрола на корабоплаването, операции за поддържане на мира и развитието на международното право по отношение защитата и опазването на морската среда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).