Командироват 13 пожарникари в Несебър за сезона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:34 / 03.06.2010
805
13 пожарни служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани в Несебър от 1 юли до 31 август. Това съобщи  главен инспектор Бойчо Узунов, началник сектор „Държавен пожарен контрол и превантивна дейност" в звено „Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Бургас. По думите му този район е един от най-натоварените през лятото, като целта е те да подсилят дежурните сили в морския град. Като един от проблемите главен инспектор Узунов посочи остарялата техника на пожарникарите. Единствено в Несебър към момента има закупен нов автомобил със средства на общината, с който може да достигне до всички обекти в стария град. Друг проблем е натовареният трафик, посочи Узунов. Той беше категоричен, че бургаските пожарникари ще направят всичко възможно, за да осигурят едно безопасно и безпроблемно лято на жителите и гостите по Черноморието.

В активния туристически сезон започват активни проверки по обекти по черноморските курорти. Извършват се проверки по график във всички туристически обекти за настаняване. „На първо място това е участие на началници на РСПАБ в морските общини в така наречените инструктивни съвещания по кметства, в които всички институции, имащи отношение към сезона докладват за тяхната готовност за безпроблемно протичане на летния сезон. По разпореждане на главния комисар на МВР и на главна дирекция Пожарна безопасност сме дали писмени указания на началниците в морските общини. Даваме им указания да изготвят планове с конкретни мероприятия за осигуряване на пожарната безопасност в туристическия сезон пол линия на държавен пожарен контрол и превантивна дейност и по линия на пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност", обясни Узунов.

Проверки се правят и в горските площи съвместно с РУГ на всяко тримесечие. Обект на проверки са производствени обекти, които граничат с територията на горски и полски фонд. Особено внимание се обръща на недопускането на палене на стърнища.

Бургаската пожарна обслужва три общини - Бургас, Созопол и Камено.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).