Колосални немски екранизации ни очакват на открита сцена "Охлюва“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:31 / 04.07.2013
619
Първата филмирана версия на "Дракула"- ,"Носферату", биографичният филм за фаталната жена Марлен Дитрих - "Синият ангел"; приключенският екшън от 1982 година "Фицкаралдо" и заплетеният трилър "Убиецът сред нас" са колосални немски екранизации, с които ще се срещнем другата седмица на Открита сцена "Охлюва". По традиция прожекциите започват от 21.00 часа.

Култовите ленти от началото на 20 век са в топ 10 на немските филми, които задължително трябва да се гледат. Те са част от филмовия маратон на Община Бургас "Кино под звездите", който се организира в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019 година.

Киномаратонът стартира с превърналата се в хорър класика "Носферату" на 8-ми юли. Почитателите на силните усещания ще се потопят в напрегнатата атмосфера с вампир под открито небе.

Във вторник, 9-ти юли, продължаваме с първия озвучен немски филм "Синият ангел". Изигравайки ролята на певицата Лола Лола във филма на един от най-великите германски режисьори Йозеф Щернберг. - Марлене покорява света. Ролята я изстрелва на върха, а лентата се превръща в касов хит на 1930 г. и в Европа, и в САЩ. Хладната и фатална Марлене Дитрих е една от вечните модни икони. Всичко нейно - от прическата до дрехите и аксесоарите, кара света да й подражава.

Филмът "Фицкаралдо" на легендарния режисьор Вернер Херцог от 1982 ще се излъчи на 10-ти юли. Това е една безумна авантюра, заснета в джунглите на Амазонка, а главните герои в нея са Клаус Кински и Клаудия Кардинале. Напрегнатият трилър "Убиецът сред нас" слага точката на седмицата на немските филми на 12-ти юли. Във филма има моменти, вдъхновени от историята на Германия и такива, които носят усещането за кризата, обхванала страната през 1931 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).