Колеги описаха убитата банкерка като етичен човек

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:54 / 29.05.2014
1460
Няма нарушения на банката в процеса на отпускане на кредит и последвалия отказ на Любомир Симеонов, е установено по вътрешно разследване на банката. Това стана ясно по време на показанията на Екатерина Панайотова, директор "Маркетинг и клиентски сегменти" в централата на банката в София. Тя също така съобщи, че по многократни настоявания на клиента е направено и нещо, което до тогава не е правено - среща на клиента и на мениджърите, които отговарят за оценка на риска при кредитирането, за да му бъде обяснено и да се мотивират причините за отказване на кредитиране на инвестиционен проект. На срещата е присъствала и Панайотова там е разбрала, че "Новият инвестиционен проект е непосилен за фирмата" на Симеонов.

"Финансово, за фирмата беше непосилно да се справи с обслужването на подобен голям инвестиционен проект. Павлинка Йовчева никога не му е казвала, че проектът ще се случи. Нито Павлинка, нито директорът на филиала, нито някой от риска. Това, което имате като информация най- вероятно е подадено от служителя, който вече не е служител на банката", каза пред журналисти Екатерина Панайотова, като още веднъж подчерта, че Павлинка Йовчева е нямала никакво касателство към отпускатнето на кредити, тъй като това се е решавало от други хора и експерти. Единствено в нейни правомощия е било при разминаване на мнения на различните нива дали да се отпусне или не даден кредит, да предизвика така наречения арбитраж на по-високо ниво за взимане на крайно решение. Това бе потвърдено и от други служители на банката, които обрисуваха Павлинка Йовчева като етичен човек, която е провеждала срещите си с клиентите на банката винаги в присъствието на трето лице.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (36):
01.12.2015 Продават за 408 000 лв. цеха на убиеца на бургаската банкерка
06.04.2015 ВКС потвърди осъдителната присъда на Симеонов за убийството на банкерката
01.04.2015 20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас
20.11.2014 Апелативният съд потвърди присъдата на убиеца на банкерката
12.10.2014 Убиецът на банкерката: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня
07.10.2014 Любомир Симеонов: Извърших убийството в ненормално състояние
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).