Коледно чудо в бургаско училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:47 / 20.12.2013
3316
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Васил Априлов ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По инициатива на Училищното настоятелство, ученици, родители и учители организираха Коледен базар в СОУ "Йордан Йовков". Това е едно от събитията, които традиционно се провеждат в училището, и винаги е свързано с благотворителна кауза.

В духа на Йовковите добротворци, бе решено тази година да бъдат подпомогнати деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Част от събраните средства ще бъдат преведени по сметката за лечението на Анна Мария Гепова от VІІ клас на ОУ "Васил Априлов" - Бургас. Още пет деца от СОУ "Йордан Йовков" ще получат парични дарения за Коледа.

Заедно с благословиите на малките коледари от ІV "А" клас, в актовата зала на училището сякаш дойде и бялата лястовица. Тя прелетя над щандовете на всеки клас, които бяха отрупани с изработени от децата коледни сувенири и лакомства. Свой щанд - "И аз мога", имаха и децата със СОП, които бяха изложили истински малки коледни чудеса, изработени от тях с помощта на г-жа Любов Бъчварова.

Базарът бе открит от г-жа Веселка Мончева - Председател на Училищното настоятелство, а г-жа Анна Пенева - Директор на училището, приветства всички участници. В духа на православната християнска традиция, свещеник Иван Монев благослови трапезата и поздрави всички за благородната инициатива. Зорница Терзиева от VІ"А" клас съобщи решението на децата от класа - всеки да дари по 1 лв. и събраната сума да бъде добавена към средствата, събрани от Коледния базар.

Особена похвала заслужават малките ученици от І "а", с класен ръководител г-жа Златка Стайкова, събрали най-много средства. След тях се нареждат седмокласниците на г-жа Кръстина Хоптериева и ІІ "а" клас с класен ръководител г-жа Златина Йорданова. Специални благодарности на всички родители за тяхната подкрепа.

Много настроение и Коледен дух витаеше през целия ден - ден, в който всеки повярва, че на Коледа чудесата са възможни и от сърце си пожела здраве за всички деца!

Виж коментарите (1)

Още по темата (121):
31.12.2014 160 хил. българи се изнасят в чужбина за Нова година
25.01.2014 Отчетоха бум на заемите по време на коледните и новогодишните празници
12.01.2014 Вижте как Бургас ще посрещне ромската Нова година
04.01.2014 Магазините опустяха в първите дни на новата година
02.01.2014 БНТ удари в земята частните телевизии на Нова година
02.01.2014 Бизнесът губи по 80 млн. лв. на ден заради сливането на почивни дни
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).