Койчо Желев: Не е пускано месо с трихинелоза в търговската мрежа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:10 / 15.01.2009
1813
Собственикът на кланица и колбасарница „Кастро" в с. Русокастро Койчо Желев изпрати писмо до медиите относно информацията, изнесена от д-р Петър Бодуров - бивш служител на Регионална ветеринарномедицинска служба /РВМС/ -Бургас за случай с трихинелозно месо, открито в цеха му през октомври миналата година.

"На пресконференция, дадена днес, уволненият от РВМС ветеринарен специалист д-р Петър Бодуров е коментирал проблеми в организацията на ветеринарно-санитарния контрол в областта. Като пример в тази посока е даден случай на трихинелоза в кланица Русокастро. "В тази връзка съм длъжен да заявя: Първо, бургазлии не са яли месо и колбаси „Кастро" с трихинелоза нито по Коледа, нито когато и да било. Второ, няма никакъв опит за „потулване" на този случай, защото има издаден акт за възбрана на продукцията, издаден от РВМС-Бургас. Трето - в изпълнение на разпоредбите в този акт сме предприели необходимите мерки за унищожаване на продукцията. Разбираме, че уволнените от РВМС специалисти защитават правото си на труд. И ние като д-р Петър Бодуров сме обезпокоени от размера на съкращенията. Това реално ще доведе до занижаване на контрола върху предприятията от нашия бранш в областта поради физическата невъзможност на останалите ветеринарни специалисти да контролират ежедневно и ефективно. Но категорично сме против да бъдем използвани в конфликта „бивши-настоящи" служители на РВМС. Защото точно това се е опитал да направи д-р Бодуров на дадената от него и неговите уволнени колеги пресконференция. Нещата се преекспонират, за да се докаже колко зле ще стане след тези уволнения, като се използва един отдавна приключил случай. Проблемът със съкращенията в РВМС не е наш проблем. И не е коректен опитът той да се разреши с намесването на кланица и колбасарница „Кастро".

Ние сме предприели действия за унищожаване на съмнителната продукция, въпреки липсата на потвърждение на констатациите на бургаската лаборатория от лабораторията на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС), за да спим спокойно. Защото търговската марка „Кастро" залага на качеството - и на входа, и на изхода. А в това са се убедили и нашите клиенти, които вече пета година ни се доверяват. Ние няма да допуснем да бъдем употребени в този конфликт. Няма да допуснем името ни, за което работим толкова години аз, моето семейство и екипът на фирмата ни, да бъде окаляно по такъв недостоен начин. И използвам случая да уведомя д-р Петър Бодуров, че още утре завеждам срещу него дело за клевета," това е написал в отворено писмо до медиите собственика на кланица и колбасарица „Кастро" Койчо Желев. Той допълва в писмото,че кланицата му е един от малкото реализирани по САПАРД проект, сертифицирана за износ в страните от ЕС.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
15.01.2009 НВМС: Извършили сме необходимите проверки за заразеното месо
15.01.2009 Скандални уволнения в ДВСК Бургас, възможно е наличието на заразено месо в бургаски магазини
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).