Кметът разпореди строг контрол на хигиената и храните в детските градини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:46 / 03.08.2011
1959
Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед за повишаване контрола на хигиената в помещенията и качеството на храната, предлагана в детските заведения на територията на общината.

Повод за реакцията на градоначалника станаха зачестилите в последно време съобщения и случаи на хранителни натравяния и стомашно-чревни инфекции на деца, които са на почивка по черноморските курорти.

В заповедта е посочено да се поддържа високо ниво на хигиена във всички помещения на детските заведения, да се следи срока на годност при приемане на хранителните продукти и задължителните за всяка доставка документи, да се спазват стриктно грамажа на приготвената за децата храна и Наредбата за здравословното хранене на Министерството на образованието.

Разпореждането е с превантивна цел, а изпълнението му е възложено на директорите на ОДЗ и ЦДГ на територията на община Бургас.

"Периодично ще правим изненадващи проверки в детските заведения и директорите, които проявяват немарливост при поддръжка на хигиената или качеството и годността на храните, ще бъдат санкционирани", категоричен бе кметът Николов.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).