Кметът пусна официално новата тролейбусна линия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:36 / 27.07.2011
1508
Кметът Димитър Николов пусна официално в експлоатация разширението на тролейбусния транспорт в Бургас. Новата линия Т2 има дължина 22,9 км. - от Автостанцията в "Меден рудник" до Централна градска част и обратно до "Меден рудник".

"Извинявам се на бургазлии за неудобството, което им причинихме, докато изпълнявахме проекта. Като жест към тях днес новата тролейбусна линия Т2 вози безплатно", каза кметът Николов.

Той, заместникът му Красимир Стойчев и управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев обясниха новата организация на тролейбусния транспорт в града.

Старата линия Т1 върви по обичайния си маршрут. Т2 се движи по нова контактна мрежа, за да може да минава от кръстовището на ул. "Иван Вазов" с ул. "Цар Петър" - през площад "Царица Йоанна" и улиците "Булаир", "Демокрация", "Дунав", "Стефан Стамболов", "Сан Стефано", "Христо Ботев" и отново по "Цар Петър" и "Иван Вазов".

"Решихме да запазим този вид транспорт в Бургас, защото е екологично чист и евтин. По новата линия хората от "Меден рудник" ще стигат директно до Морската градина и ж.к. "Лазур", а учениците от комплекса без прекачване ще пътуват до училищата в района на ул. "Демокрация" и "Стефан Стамболов". Следващата ни задача е да закупим нови мотриси. Започваме още от следващата година", каза още кметът.

Маршрутът на Т2 ще изпълнява допълваща роля към бъдещата линия за Бърз автобусен транспорт (BRT), която ще се изгради по Проекта за интегриран градски транспорт.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
13.09.2013 Подписват договора за новите тролеи във Варна
27.07.2011 Успешно преминаха пробите на тролеите по новата разширена мрежа
27.07.2011 Возят безплатно бургазлии по новата тролейбусна линия Т2
25.07.2011 Общо 11 тролейбуса ще се движат по двете нови линии в Бургас
25.07.2011 В Бургас пускат две нови тролейбусни линии
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).