Кметът обсъди с посланика на Белгия възможността за общи проекти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:57 / 17.03.2011
998
Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес в кабинета си с посланика на Белгия в България Н.Пр. Марк Микилсен. Повод за срещата стана съвместният проект - "Иновативни модели за добро и прозрачно управление в Община Бургас" по Оперативна програма "Административен капацитет" 2007-2013 между Община Бургас, като водеща организация и Община Гент, като неин партньор.

Проектът, който е подаден в началото на февруари и е с продължителността 18 месеца, е в процес на оценка. Целта му е да подобри капацитета на общинската администрация в Бургас като почерпи от опита на местната община в белгийския град Гент, с когото Бургас има установено приятелско сътрудничество от 2009 г.

В тази връзка по време на срещата бяха обсъдени възможностите за общи бъдещи проекти между двата града в областта на бизнеса, НПО и установяване на съвместни университетски връзки.

Кметът Николов запозна своя гост с изграждането на новите индустриални зони в града и сподели, че проектът за тях ще бъде специално презентиран пред местния бизнес в Брюксел.

Заедно със заместника си по евроинтеграция Атанаска Николова, кметът Николов постави акцент върху мащабните инфраструктурни проекти, свързани с изграждането на Интегриран градски транспорт, строежа на АМ "Тракия", модернизацията на пристанището, на Летище Бургас и на ж.п. транспорта.

В края на срещата посланик Микилсен сподели, че ще посети пристанището, за да се запознае отблизо с възможностите, които предоставя бургаския порт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).