Кметът непреклонен: EVN трябва да покрие материалните щети и разходите по възстановяването на сградата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:11 / 18.10.2012
1379
В община Бургас е получен протокола относно унищоженото имущество на хората от взривената от трафопост кооперация на ул. "Хан Крум"11 в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Все още не е готова техническата експертиза и протоколът за причините за взрива, уточни кметът.

"Днес сме стартирали наша собствена експертиза от името на община Бургас. Поканили сме двама независими експерти, които също да дадат своето мнение. Очакваме ЕВН с техните две експертизи, също да дадат информация", каза Николов.

Той допълни, че все още няма никаква информация относно полицейското и прокурорското разследване по случая. Оценката на унищоженото имущество - обзавеждане, бяла и черна техника на всички живущи в кооперацията е оценено на 140 000 лева, съобщи Николов.

Все още не може да се каже и какви са щетите нанесени на сградата и колко ще струва отстраняването им, тъй като в момента продължава процесът на изработване на техническия проект.

"В момента нашите проектанти и конструктори го готвят. Когато бъде готов ще бъде съгласуван и предоставен на ЕВН", каза Николов. Той бе категоричен, че електроразпределителното дружество трябва да поеме разходите по отстраняването на щетите. Кметът каза, че всеки в държавата трябва да поеме собствената си отговорност. По думите му дружеството трябва да покрие материалните щети и разходите по възстановяването на сградата. Той каза още, че вече е направил своето предложение за промяна на законовата уредба и го е изпратил до народните представители. По думите му оттук нататък не трябва да се допуска изграждане на трафопостове в жилищни сгради, а в срок от три години сега съществуващите да бъдат изнесени от блоковете и кооперациите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
26.02.2014 EVN: В трафопоста категорично не е имало взрив, това е стандартна техническа авария
26.02.2014 Във "Възраждане" над 5 ч. е нямало ток заради инцидента с трафопоста
26.02.2014 Нов взрив на трафопост в Бургас, гражданите се стреснаха
18.10.2013 Спасените от взрива на трафопоста в Бургас дадоха курбан
15.10.2013 Година след взрива на трафопост в Бургас виновни още няма
18.07.2013 Прекратиха досъдебното производство за взривения трафопост в Бургас, май няма виновни
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).