Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът лобира пред американския посланик за привличане на големи круизи в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 18.07.2013Коментари (3)1091
©
Кметът на Бургас Димитър Николов посрещна в кабинета си на първа опознавателна среща посланика на САЩ у нас - Нейно Превъзходителство Марси Рийс. Важен акцент в едночасовия им разговор беше намерението на Бургас през следващите години да развива круизен туризъм.

"Все още нямаме необходимата инфраструктура и посрещаме 4-5 големи кораба годишно. Но вече сме в контакт с големите пасажерски компании и те оценяват нашия потенциал, така че не след дълго ще можем да приемаме 100 кораба годишно", каза кметът Николов.

Той сподели пред гостенката си, че със съдействието на бургазлии, живеещи в САЩ, вече е влязъл в контакт с ръководството на град Тампа, Флорида - регион с огромен опит в круизния туризъм. Американският дипломат предложи услугите си и се ангажира да съдейства за задълбочаване на отношенията между двата града.

Кметът Николов представи съвсем реалистичната идея Бургас, който е първото пристанище в Черно море след Босфора, да стане част от нов круизен маршрут, който минава оттук и продължава в северна посока към Русия и Грузия.

"Големите компании оперират предимно в Средиземно море. Ние искаме да ги привлечем в Черно море", каза той в обобщение на темата.

Кметът и американският посланик обсъдиха още политическото положение в страната, живота на бургазлии година след атентата в Сарафово и възможностите за американски инвестиции тук.

"Чувала съм много за хубавите неща, които се случват в Бургас. Можем да си сътрудничим в областта на икономиката, културата и археологията, с която сте толкова богати", каза в края на срещата Марси Рийс, която показа добро познаване на географията, водното богатство, птичия свят и амбициите на Бургас в областта на културата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и за какво в църква искаш да ги водиш? Цялата работа е за работни места, пари и продукт, който се продава. Това е което всички искаме! На църква си ходи ти, те нека дойдат .. Ние ще намерим как да ги забавляваме и да им вземем някой долар зелен. Пък ти се моли на господ да имаш по хубава църква от Ватикана или Малта тъп селяндур.
Aнонимен
на 18.07.2013 г.
+1
 
 
Абе , то хубаво с тези круизи , ама къде ще ги водим тези туристи ? Може би в Несебър и Созопол?!?! Ние една църква нямаме като хората .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: