Кметът иска среща с полицията заради охраната на училищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 16.09.2009
1109
Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, специалисти от образованието и психолози, чиято цел ще е да бъдат изработени единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища.

Идеята е да се изработи единен наръчник, който да бъде приложен във всички школа в общината и да се изпълнява от наетите охранителни фирми. Зам. кметът Йорданка Ананиева ще изиска днес от всички училища правилниците за вътрешния ред по който работят, както и мерките за сигурност, които са организирали.

"Не е нормално учениците вместо с елки и химикали да ходят на училище с ножове", заяви кме кметът Николов по повод днешния инцидент в училище "Добри Чинтулов". На срещата ще се обсъдят мерки за борба с ученическата агресия и увеличаване на превантивната работа с децата.

В инициативата ще се включат и специалисти от центъра за превенция на насилието, които преди старта на учебната година предложиха на среща с директорите на училищата инициативи за борба с агресията.

Една от идеите е да се проведе анкетно проучване в училищата, с цел изследване на насилието -къде и как се случва, и кои са училищата с най-висок процент и риск от насилие, както и запознаване с дейността на полицията. Анкетираните ще бъдат ученици над 4 клас и преподаватели.

Предложението е да се организират и обучителни тренинги за разпознаване на различните видове насилие и ситуации в които се случват. Тренингите ще бъдат тематични: превенция на домашно насилие, права на детето, превенция на трафик, злоупотреба със зависимости и психоактивни вещества. Тренингите ще се провеждат от специалистите в центъра, част от които са представители полицията и на Асоциация „Деметра" специализирана в областта на домашното насилие. Допълнително ще бъдат уточнени деня и часа на срещата.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
06.10.2009 Ученици: По- добре груб и агресивен, отколкото "смотан" и незабележим
24.09.2009 Институциите в Бургас набелязаха конкретни мерки за повишаване на сигурността в училищата
24.09.2009 Обсъждат агресията в училищата на среща в Община Бургас
16.09.2009 Леко е пострадало момичето, порязано с нож в училище
16.09.2009 17-годишна наръга съученичка в Изгрев
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).