Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът: Вярвам в успеха на Бургас! Нека Свети Николай Чудотворец бди над всички нас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:25 / 06.12.2013Коментари (3)2528
©
Кметът Димитър Николов поздрави бургазлии за Никулден:

За мен е чест и удоволствие да отправя към всички вас искрени благопожелания по случай Никулден! Много от вас живеят и работят в далечни места, но аз съм сигурен, че няма такова разстояние, което да ви раздели с родния град.

Желая ви здраве, щастие и успехи във всичко, с което се захванете!

Пожелавам в аванс весели коледни празници и нека всяка следваща година бъде по-успешна за бургазлии от предишната!

Никулден винаги ни кара да си спомним за добрите примери от миналото и за нашите предшественици, които са се отнасяли към родния град с не по-малка любов и грижа. Затова тази година голяма част от празничната ни програма е посветена на романтичния Бургас от 30-те години на миналия век.

Любовта към традицията никога не прави общността по-слаба и даже я укрепва в трудни моменти. Ние трябва да помним, че в съвременното си начало Бургас е малко рибарско селище, но колелото на времето се върти и в развитието си градът ни е стигнал до сегашните си измерения.

Днес пред нас се откриват нови възможности и имаме нови амбиции.

Днес сме длъжни да гледаме напред и нека го правим с оптимизъм.

Бургас трябва да е градът на действието! Времената са трудни, но много по-пагубно за нас би било бездействието!

За да продължи възходящият ни път, разчитам на силното общностно чувство на бургазлии и способността им да защитават категорично интересите на своя град, когато се наложи.

Продължавам да се надявам и на подкрепа от държавната власт, защото Бургас се развива с по-бързи темпове от други региони на страната. Тази тенденция трябва да се запази и поощри, защото България би имала само полза от един още по-развит и икономически силен Бургас.

Щастлив съм, че за няколко години се преобърна една много неприятна тенденция - да дават града ни като лошия пример. Вече много по-често се случва обратното.

Когато чуете нещо хубаво за града, искам да знаете, че говорят за вас - за рибаря, за шофьора на такси, за магазинерката от квартала, за патрулния полицай, за будните ни ученици и техните учители, за строителния работник, за банкера, за лекаря, за художника, за писателя, за музиканта, спортиста, бизнесмена или служителя в чистотата. Всички ние сме Бургас. Заедно сме в добри дни и в лоши моменти. Понякога сме уморени и обезверени, но винаги намираме сили да станем и продължим.

Какъв смисъл би имало, ако човек не се стреми да подреди този объркан свят, да направи своето място в него по-добро за живеене, да остави на следващите поколения повече, отколкото е получил от предишните?

Днес аз отново заявявам своята вяра, че вървим към по-добри дни. Няма как да предвидя бурите и подводните течения по пътя пред нас, но волята


Кметът поздравява бургазлии за Никулден
и подкрепата на бургазлии ме правят смел и уверен в успеха.

Скъпи съграждани,

Изтича първият програмен период, в който Европейският съюз осигуряваше финансиране на най-добрите български проекти. Горд съм, че Бургас беше сред най-активните, и много щастлив, че това беше забелязано от нашите партньори зад граница. Вярвам, че репутацията, която изградихме, ще ни бъде много полезна през следващия програмен период 2014 - 2020 година. Гледам сериозно на това ново предизвикателство и искам да ви уверя, че вече сме подготвили десетки нови проекти, с които да повишим качеството на инфраструктурата, услугите, на живота в Бургас.

Важно е през следващите години да се фокусираме върху интересите на Бургас и начините за тяхното постигане. Безработица, здравеопазване, инфраструктура - това са проблемите, които бургазлии посочват като най-спешни във всякакъв вид допитвания.

За да ги разрешим, аз и общинската администрация сме готови да бъдем още по-активни при подготвянето на европроекти, при контактите с потенциални инвеститори, при отстояването на бургаските интереси пред държавната власт.

Нека се обединим около тези цели!

Те са общи за всеки от нас, независимо какви политически убеждения изповядва.

Вярвам в успеха на Бургас. Нека Свети Николай Чудотворец бди над всички нас и ни закриля. Бъдете живи и здрави!

Честит Никулден!



Още по темата: общо новини по темата: 155
08.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
06.12.2016 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 06.12.2013 г.
+1
 
 
Благодаря за пожеланията, господин Николов. От вашата уста в Божийте уши. Пожелавам Ви с успехите си като един от ръководните кадри на града да се превърнете в еталон за градоуправник за всички български градове. И нека всички още много дълги години се поздравяваме с този празник и с един все по-красив и развит Бургас .
+1
 
 
Да сте жив и здрав господин Николов и всички съименници!
Aнонимен
на 06.12.2013 г.
+1
 
 
,,Вярвам в успеха на Бургас". Кмете,не трябва да вярваш, а трябва да си сигурен !!! Ако е само вярване, то тогава всеки от нас може да е кмет на Бургас...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: