Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кметът: Новата индустриална зона на Бургас ще даде повече възможности за инвестиции и работни места
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 16.03.2011Коментари (0)820
© Burgas24.bg
Кметът на Бургас предлага на общинските съветници да гласуват създаването на дружество "Логистичен и индустриален парк - Бургас" ЕАД което да управлява бъдещата нова идустриална зона на града, която се намира на територията на промишлена зона "Север. Кметът Димитър Николов каза, че новата индустриална зона на Бургас ще даде повече възможности за инвестиции и за разкриване на работни места. Той разкри, че идеята за това е възникнала още преди три години. За това време на част от територията на промишлена зона "Север "е обособен и облагороден терен, който е бил запуснат - бивше блато и сметище. Преди две години Община Бургас кандидатства и печели проект за изграждане на довеждаща инфраструктура - ток, вода, канализация, снабдяване с газ. Тя също вече е изградена.

"От тук нататък, за реализирането на самата зона са необходими много средства. По наши изчисления над 5 или 6 милиона лева. Същевременно в общината непрекъснато идват фирми, включително и бургаски, които се интересуват дали има свободни терени за да организират различни свои дейности- складове, производства или малки цехове. Община Бургас не разполага със свободни терени и за това решихме да изградим тази зона "Логистичен парк -Бургас" за да може от тук нататък всички, които проявяват инвестиционен интерес в Бургас да бъдат правилно ориентирани и да се отворят нови работни места", каза Николов.

Той допълни, че по отношение на отдаването на терените общината ще прояви гъвкавост и фирмите ще имат възможност да закупят място, да вземат под аренда или да наемат дългосрочно терен в индустриалния парк. Целта е да се подобри икономическия климат в града и да се отворят работни места. От миналата година общината има подписан меморандум и с държавното предприятие "Национална компания индустриални зони" ЕАД , на която правителството осигурило 30 000 000 лева ."Те са точно за това неразвити терени, в лошо състояние, които да бъдат изцяло урбанизирани с пътища ,с обособяване на конкретни терени ,според интереса на инвеститорите. Там ще има осигурено административно, счетоводно и митническо обслужване. Ще има осигурена възможност за спорт и детска градина за работещите, банков офис. Понеже ние тези средства ги нямаме очакваме да се включи нашият държавен партньор и за това в момента е важно да бъде регистрирано това еднолично акционерно дружество, което ще е 100 % собственост на община Бургас. Това ще ни даде възможност да привлечем партньор в управлението и съфинансирането на тези дейности", допълни Димитър Николов. Община Бургас ще участва в дружеството с апортна вноска- теренът на бъдещата индустриална зона , която е с приет подробен устройствен план, каза още кметът на Бургас. Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Освен това в близост до зоната е планирано изграждането на пътен възел, тип детелина с мост от дърбвопреработващото предприятие до ул. "Крайезерна", като на същата улица и предстои ремонт, като тя ще бъде разширена с с четири платна. Ще бъде осигурена и добра транспортна връзка с товарния вход на пристанище Бургас .

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: