Кмет и инвалиди в бригада за по-чисто Поморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:11 / 30.05.2010
743
Въпреки небивалите горещини, обхванали тази седмица южното ни Черноморие, Поморие даде своя принос в почистването на морския бряг по повод Европейския ден на морето. По идея на кмета инж. Петър Златанов, днес поморийци на доброволни начала запретнаха ръкави и почистиха плажната ивица и ключови места в града.

Стартът беше даден от Поморийското езеро, където около Музея на солта градоначалникът рамо до рамо с работниците от отдел „Озеленяване" окосиха избуялата трева и откриха прекрасната гледка към езерото и солниците. Жителите на Поморие бяха призовани да се включат в кампанията с почистване на дворовете си и улицата пред тях, а от общината осигуриха найлонови чували и ръкавици, както и транспорт за едрогабаритните отпадъци.

Известната със силната си социална насоченост община Поморие получи безпрецедентна проява на благодарност от Дружеството на инвалидите в града, което взе дейно участие в почистването. Въоръжени с чували и ръкавици, членовете на дружеството дадоха морален урок на своите съграждани и помогнаха на Поморие да блесне с цялата си хубост за предстоящия летен сезон. Председателката на сдружението Йорданка Ганчева сподели, че след като са разбрали за акцията, инициирана от инж. Златанов, идеята е била приета присърце и днес единствено лежащо болните не са се включили. Оценявайки огромния жест, който правят болните им съграждани, кметът и съпругата му се присъединиха към тяхната бригада и заедно вдъхнаха нов живот на градинката пред паметника на Яворов.

От администрацията се бяха погрижили в тежките обедни горещини да не липсват вода и сандвичи на доброволците. Всички, участвали в акцията, освен доволни от добре свършената работа, си тръгнаха и със сувенири от община Поморие. Инж. Златанов благодари за съпричастността и големия отклик, който получи неговата инициатива и заяви надежда подобни акции да станат традиция, за да бъде Поморие във вида, който заслужава. „Нека с общи усилия да пазим града чист, той е наш и ние сме отговорни за него" си пожела бригадата на тръгване и потвърди готовността си да участва във всички акции в полза на Поморие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).