Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Кавги в ОбС заради електронното гласуване
Автор: Екип Burgas24.bg 11:13 / 23.04.2013Коментари (0)2357
©
Започна 22-то заседание, на Общинския съвет в Бургас. Началото бе дадено с известно закъснение. След изпълнението на химна на Република България, председателят на общинския съвет Снежина Маджарова съобщи, че заседанието ще се води от зам.-председателя Костантин Луков.

Той обяви, че в дневния ред са входирани 34 докладни записки, три от които допълнително. В началото беше дадено време за обсъждане на дневния ред от съветниците.

Първият въпрос зададен от съветникът от НФСБ Георги Дражев бе по какъв начин съветниците ще взимат думата. Луков обясни, че това става с натискане на бутон. По думите му, ако съветникът бе идвал на обученията щеше да знае. Все пак той успя да даде заявка и да вземе думата.

В изказването си Дражев предложи, че този начин на провеждане на заседанията /електронно/ създава ред неудобства и предложи това заседание да бъде експериментално и да има алтернативен начин за провеждане на заседанията. Още докато излагаше своята теза Дражев бе прекъснат от председателстващият заседанието с мотив, че времето му от две минути е изтекло.

Димитър Людиев от ГЕРБ изрази несъгласие с предложението на Дражев. Той заяви, че са проведени няколко обучения, на които Дражев не бил присъствал. Людиев заяви, че системата е елементарна и достатъчно опростена и няма пречка да се работи с нея.

Ангел Божидаров от НФСБ поска официално обяснение от ръководството на Общински съвет, защо за втори пореден път на заседание на Общинския съвет тяхната докладна за подземния паркинг на площад "Кирил и Методий" не влиза за обсъждане в дневния ред.

Евгени Мосинов от БСП поиска да имат достъп до юридически сайтове, за да си правят справки със закона при необходимост. Съветникът от НФСБ Георги Дражев получи официална забележка за това, че става и говори от място в залата без да му е дадена думата. След известен брой пререкания все пак съветниците приеха дневния ред за днешното заседание с 32 гласа "за", 1 "въздържал се" и 15 негласували.

Докато се усетят съветниците вече бяха гласували първа точка, което предизвика недоволството на част на тях, които заявиха, че не са разбрали, че се гласува.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: