Каруци и коли конфискуват горските в Бургас за бракониерство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:36 / 16.03.2012
863
Съвместна акция на служителите в регионалната дирекция по горите Бургас и областната дирекция на МВР за бракониерство е проведена от 20 февруари до 10 март, съобщи директорът на бургаската дирекция по горите инж. Стоян Терзиев.

По време на акцията са съставени 43 акта за нарушения по Закона за горите. За този период са проверени 114 обекта за преработка и търговия на дървесина, 496 транспортни средства, превозващи дървен материал, 149 ловци, 29 риболовци и 17 изкупвателни пункта за билки и гъби. По време на проверките от нарушители са конфискувани 67 кубика дърва за огрев, 5 моторни превозни средства, сред които и един тежкотоварен автомобил с ремарке, 5 каруци , 2 моторни триона и брадва.

"След съставянето на акта в 6 месечен срок се издава наказателно постановление. В това наказателно постановление е описан размерът на глобата и обезщетението, както и на щетата нанесена на гората от нарушителя. Той има право да обжалва това наказателно постановление в съда. Всеки месец регионалната дирекция по горите прави процедура за продажба на конфискуваните вещи , които са послужили за нарушението и конфискуваната дървесина. Предварително лицензиран оценител извършва оценка на конфискуваните вещи и се подготвят необходимите документи", обясни процедурата инж. Терзиев.

Той обясни ,че на тези търгове винаги има желаещи и продават почти всичко което е конфискувано включително и конете. Инж. Терзиев каза, че тази зима е имало ескалация на нарушенията по горите, главно от хора ,които по този начин се снабдяват с дърва за огрев, но няма нищо фрапиращо. По димите му е засилена контролната дейност заедно със звено Жандармерия и то на места, където има концентрация на подобни нарушения.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).